كتاب اصول كافي نوشته شيخ بزگوار شيخ كليني است.ايشان يكي از نخبگان علماي ما مي باشد.كتاب بسيار شريف ايشان يكي از چهار كتب معرف شيعيان است كه بهكتب اربعه شهرت دارد.الان در ذهنم نيست اما يكي از علماء فكر كنم علامه مجلسي يا شيخ مفيد باشد فرموده بودند پيامبر اسلام(ص)توجهي ويژه به اين كتاب دارند واين كتاب را تأئيد فرموده اند. و تمام منابع اين كتاب صحيح ودرست باشد.
همون طوری که بهتون قول دادم دارم کتاب هایی روکه تو نظر سنجی گذاشته بودم براتون برای دانلود می ذارم اگر دیر شد و یا بد قولی کردم شما به بزرگواری خودتون ببخشید
راستی اگر دوست داشتید بیشتر درمورد شیخ کلینی(ره) و درمئرد کتاب باارزش ایشون بدونید در ادامه ی مطلب قرار دادم.
یاعلی ممد
اللهم العن جبت والطاغوت و لات والعزا
اللهم العن قتلت بنت نبی فاطمه الزهرا(سلام الله علیها)
جلداول کتاب شریف:
http://s3.picofile.com/file/7441304729/O_KaFI1_www_montaghem_rozblog_com_.rar.htm
جلددوم کتاب شریف:
http://s3.picofile.com/file/7441304836/O_KAFI2_www_montaghem_rozblog_com_.rar.html
جلدسوم کتاب شریف:
http://s3.picofile.com/file/7441304943/O_KAFI3_www_montaghem_rozblog_com_.rar.html
جلدچهارم کتاب شریف:
http://s3.picofile.com/file/7441305050/O_KaFI4_www_montaghem_rozblog_com_.rar.html
دوستان عزیز اگر کتاب دیگری غیر از کتاب های مذکور در نظر سنجی میخواهید یه پیغام بذارید تا در سریع ترین زمان ممکن واستون بذارد .
سلام دوست گرامی
برای آشنایی با این کتاب مهم و گرانسنگ، ابتدا لازم است مقداری با مؤلف نامی آن آشنا شویم. در قسمت بعدی هم به بررسی اجمالی این کتاب می پردازیم.
آشنایی با مؤلف کتاب شریف الکافی
ابو جعفر محمد بن یعقوب کلینی
متوفی: 329 ق(دوران غیبت صغری)
محل تولد: قریه کلین (واقع در 38 کیلو متری ری)
مرقد: بغداد (باب کوفه، بازار، نزدیک پل)
ثقة الإسلام، محمد بن يعقوب بن اسحاق كلينى رازى، از بزرگان شيعه در زمان غيبت صغرا است كه در نيمه دوم قرن سوم و نيمه اول قرن چهارم هجرى از بزرگترين محدثين شيعه به شمار مى رفت.
او در زمان امامت امام حسن عسکری (ع)، در دهى به نام كلين در 38 كيلومترى شهر رى و در خانهاى مملو از عشق و محبت به اهل بيت عليهمالسلام چشم به جهان گشود.
عصر کلینی را باید عصر حدیث نامید چرا که نهضتی که برای فراگیری و نوشتن احادیث آغاز شده بود، سراسر ممالک اسلامی را فرا گرفته بود و تشنگان حدیث از این شهر به آن شهر و از این محفل به آن محفل به دنبال جمع آوری حدیث بودند. تلاش اهل سنت در این عصر به حدی بود که می توان گفت اهل سنت هرچه دارد، از این دوران دارد چرا که در این یک قرن، صحاح سته اهل سنت تدوین شد. در این زمان هنوز شاگردان امام رضا و امام هادی و امام حسن عسکری (علیهم السلام) زنده بودند ولی از آنها جز چندی کتاب و جزوه چیزی در دست نبود که بسیاری از این کتابها و جزوه ها در همین عصر از بین رفت.
مرحوم کلینی در این عصر به جمع آوری احادیث پرداخت و به قم رفت و از زبان کسانی که در شمار آخرین محدثانی بودند که بی واسطه از زبان ائمه حدیث شنیده بودند، روایت جمع آوری کرد. او از محضر حدود 35 استاد، به فراگیری احادیث پرداخت. برترین آنها که نامش با کافی، جاودانه شد و در یک سوم سلسله سندهای روایات کافی آمده (= بیش از 7140 حدیث)، علی بن ابراهیم قمی (صاحب تفسیر قمی) است.
تقوا و علم و فضيلت او در اندك مدتى شهره آفاق گشت، تا جايى كه عامه بزرگان و انديشمندان معاصر ايشان در مشكلات دينى به او مراجعه نموده و پيروان فرق اسلامى در فتوا به او روى مىآوردند. او مورد وثوق و اعتماد هر دو فرقه بود به همين مناسبت به «ثقة الإسلام» شهرت يافت و او نخستين كسى است كه در دوره اسلامى به اين لقب مفتخر گرديد.
به جرأت مىتوان گفت كلينى نام آورترين و بلند آوازه ترين انديشمند عصر خود بود. عصرى كه اوج تلاش محدّثين و علماى بزرگ و حتى نواب خاص امام عصر عجل الله تعالى فرجه الشريف مىباشد.
عظمت و بزرگى كلينى در ميان اهل تسنن نیز به قدرى است كه ابن اثير روايتى از پيامبر نقل مىكند كه فرمود: «خداوند در آغاز هر قرن شخصى را برمىانگيزد كه دين او را زنده و نامدار نگهدارد.» آنگاه به گفتگو پيرامون اين حديث پرداخته و مىگويد: احيا كننده مذهب شيعه در آغاز قرن اول هجرى محمد بن على امام باقر عليهالسلام، در ابتداى قرن دوم على بن موسى امام رضا عليهالسلام و در ابتداى قرن سوم ابو جعفر محمد بن يعقوب كلينى رازى بوده است.
ثقة الاسلام شيخ محمد كلينى با چهار سفير و نماينده خاص حضرت امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشريف كه در طول غيبت صغرى 69 سال رابط بين آن حضرت و شيعيان بودند، هم عصر بود.
کلینی از نگاه انديشمندان
1– نجاشى مىگويد: او در زمان خود، شيخ و پيشواى شيعه در شهر رى بود و حديث را از همه بيشتر ضبط كرده و بيشتر از همه مورد اعتماد است.
2 - ابن طاووس گويد: توثيق و امانت شيخ كلينى مورد اتفاق همگان است.
3 - ابن اثير گويد: او به فرقه اماميه در قرن سوم زندگى تازهاى بخشيد و عالم بزرگ و فاضل مشهور در آن مذهب است.
4 - ابن حجر عسقلانى گويد: كلينى از رؤسا و فضلاى شيعه در ايام مقتدر عباسى است.
5 - محمد تقى مجلسى گويد: حق اين است كه در ميان علماى شيعه مانند كلينى نيامده است و هر كس در اخبار و ترتيب كتاب او دقت كند، درمىيابد كه از جانب خداوند مورد تأييد بوده است.
اساتيد
ثقة الإسلام كلينى از محضر بزرگ مردانى بهره برده كه هر يك در عصر خود از نوابغ روزگار به شمار مىرفتند. برخى از آنها عبارتند از:
1 - ابو الحسن محمد بن اسدى كوفى
2 - احمد بن محمد بن عيسى اشعرى
3 - احمد بن ادريس قمى
4 - عبد الله بن جعفر حِميَرى
5 - احمد بن محمد بن عاصم كوفى
6 - حسن بن فضل بن زيد يمانى
7 - محمد بن حسن صفار
8 - سهل بن زياد آدمى رازى
9 - محمد بن اسماعيل نيشابورى
10 - احمد بن مهران و...
شاگردان
عدهاى از فقها و محدثينِ بنام شيعه، كه مشاهير علماى ما در قرن چهارم هجرى در ايران و عراق بودهاند از جمله شاگردان كلينى به شمار مىروند. بزرگانى چون:
1 - ابن ابى رافع
2 - احمد بن احمد كاتب كوفى
3 - احمد بن على بن سعيد كوفى
4 - ابو غالب احمد بن محمد زرارى
5 - جعفر بن محمد بن قولويه قمى
6 - على بن محمد بن موسى دقاق
7 - محمد بن ابراهيم نعمانى معروف به ابن زينب (ابن ابى زينب) كه از شاگردان مخصوص و نزديكان او بوده و كتاب كافى را او نسخه بردارى كرده است.
8 - محمد بن احمد سنانى زاهرى مقيم رى.
9 - محمد بن على ماجيلويه
10 - محمد بن محمد بن عصام كلينى
11 - هارون بن موسى
از دیگر تأليفات ثقة الإسلام كلينى:
1- كتاب رجال
2 - كتاب ردّ بر قرامطه
3 - كتاب رسائل ائمه عليهمالسلام
4 - كتاب تعبير الرؤيا
5 - مجموعه شعر، مشتمل بر قصايدى كه شعرا در مناقب و فضايل اهل بيت عصمت و طهارت عليهمالسلام سرودهاند.